Consult

Er zijn veel redenen om een draagconsult te nemen. Wanneer je nog geen ervaring hebt met het dragen van je kindje is het erg fijn om te beginnen met een draagconsult. Tijdens een draagconsult nemen we de tijd om het knopen goed onder de knie te krijgen. Ook kun je tijdens een draagconsult verschillende voorgevormde dragers proberen. We kijken met je mee naar de juiste houding en ondersteuning voor jou en voor je kindje. Eerst oefenen we met een speciale draagpop die het gewicht heeft van een echte baby. Lukt dat goed dan oefenen we met je eigen kindje. Uiteindelijk ben je zelf in staat om je kindje te dragen.

Je kunt ook een consult nemen als je zwanger bent. Ook als je al gedragen hebt kunnen er redenen zijn om een draagconsult te nemen. Wanneer je bijvoorbeeld de overstap van buik naar heup of rugdragen wilt maken. Het kan ook zinvol zijn om een consult te nemen als je problemen of klachten ondervindt bij het dragen.

 

Naast onze eigen ervaring brengen we ook aanvullende kennis en vaardigheden mee die we opgedaan hebben tijdens onze opleiding voor draagconsulent.

 

Voordat we met ons consult beginnen stemmen we eerst af wat jou wensen precies zijn. We willen namelijk graag weten wat voor jou het doel is van het consult: wil je bijvoorbeeld meerdere dragers passen om te kijken wat je uiteindelijk zelf gaan aanschaffen, of wil je juist graag een knooptechniek leren.

 

In principe komt een van ons bij jou thuis om een consult te geven. Wanneer jullie met meerdere personen willen leren dragen kun je een duo consult afnemen. Dan komen wij in overleg met z'n twee├źn langs.

Een standaard draagconsult duurt gemiddeld 1,5 uur. Eerst oefenen we met onze draagpoppen. Pas wanneer je de techniek goed onder de knie hebt gaan we met je kindje oefenen.

 

Wanneer je een consult bij ons afneemt is het mogelijk om verschillende doeken en dragers te proberen. We hebben geweven doeken in verschillende maten en materialen, rekbare doeken, een Mai Tai, RingSlings, voorgevormde dragers voor babys en voorgevormde dragers voor peuters. We kunnen je dus goed adviseren wanneer je zelf een doek of drager wilt aanschaffen.

 

Tarieven:

1 persoon: 30 euro per uur

Duo consult (2 personen): 25 euro per uur per persoon

Consulten met meer dan 2 personen is in overleg ook mogelijk.

Een gemiddeld consult duurt 1,5 uur.

 

Ons werkgebied bevindt zich in de gemeentes Raalte en Dalfsen. In deze gemeentes rekenen wij geen reiskostenvergoeding. In de gemeentes Ommen, Hellendoorn, Hardenberg en Zwolle rekenen we wel reiskostenvergoeding.