Over ons

Over Marleen....

 

Mijn naam is Marleen Reinders, 28 jaar en ik woon in Heino. Ik werk als specialistisch verpleegkundige op de medisch psychiatrische unit binnen de Isala, het ziekenhuis in Zwolle. 

 

Maart 2015 werd mijn dochter geboren. Van een vriendin nam ik een draagdoek over nadat zij vertelde hoe prettig zij en haar kinderen dit hadden gevonden. Het was een heel zacht en dun doekje en zo’n twee weken na haar geboorte leerde mijn vriendin mij hoe ik mijn dochter kon dragen. 

Wat was dat fijn! 

Lekker knuffelen en toch mijn handen zo nu en dan vrij hebben, wandelen in het bos zonder gestuntel met de wandelwagen en wanneer het allemaal iets te druk werd, hup in de doek en lekker rustig bij mij. Ik droeg haar de eerste 8 maanden op mijn buik. Ik kende in eerste instantie 1 knoop, maar met behulp van internet ging ik ook andere knopen gebruiken. Pas toen ging ik mij ook meer verdiepen in het ergonomisch dragen van je kind en wat dit eigenlijk inhoudt. Wanneer ik nu terug kijk naar foto’s vanuit de begin tijd van ons dragen, zie ik daar de nodige verbeterpunten. Een van de redenen dat ik nu (aanstaande) ouders wil adviseren en ondersteunen in het ergonomisch dragen. 

 

Mijn dochter draag ik nog steeds, veelal op mijn rug, zij is inmiddels 2 jaar. Ik heb hierbij het meest gebruik gemaakt van draagdoeken, maar zo nu en dan gebruik ik ook een draagsysteem. Gezien haar gewicht en wens tot zelfstandigheid in het lopen, is dit soms wat praktischer! 

 

Vanwege het gedeelde enthousiasme over dragen en de wens dit over te brengen op andere ouders, heb ik samen met Jolien de opleiding tot draagconsulent gedaan. Met onze ervaring en kennis vullen wij elkaar goed aan en staan we garant voor een prettig consult!

Over Jolien....

 

Mijn naam is Jolien Overkamp, 34 jaar oud en woonachtig in Lemelerveld. Ik werk als kinderverpleegkundige in het Röpcke Zweers Ziekenhuis te Hardenberg. In Januari 2015 ben ik moeder geworden van een meisje. Toen ik zwanger was ben ik op zoek gegaan naar een draagdoek of voorgevormde drager. Het leek me praktisch om mijn kindje te gaan dragen als we op plekken zouden gaan wandelen waar geen verharde wegen zijn. Mijn oog viel toen op een spijkerstof draagdoek. Ik had op dat moment nog helemaal geen verstand van babydragen, maar ik dacht dat het niet zo moeilijk kon zijn. Toen mijn dochter een week oud was heb ik haar d.m.v. de beschrijving in de doek gedaan. Dit ging nog niet zo makkelijk, want het knopen met die stugge stof was best lastig! Ik was nog erg onzeker en achteraf besef ik dat ik haar toen niet helemaal goed geknoopt had en dat deze draagdoek ook niet echt geschikt is voor een jonge baby. Wel genoot ik enorm van de draagmomenten! Toen mijn dochter 9 maand oud was ben ik haar op mijn rug gaan dragen.

In september 2018 ben ik weer moeder gewoden van een dochter. Haar draag ik vanaf de geboorte en nu doe ik dat nog bijna daglijks. Dit meestal d.m.v. doeken, maar soms ook in een voorgevormde drager. We genieten er beide van het is ook nog praktisch. In de jaren dat ik mijn dochters draag heb ik heel wat doeken en dragers geprobeerd.

Door mijn ruime ervaring met verschillende gangbare merken ben ik andere ouders (vooral vrienden en kennisen) gaan adviseren. Omdat ik hier erg blij van werd heb ik de opleiding tot draagconsulent gevolgd. Samen met Marleen willen we ouders in onze woonomgeving enthousiastmeren over dragen. Ook kan ik tijdens mijn werk als kinderverpleegkundige mijn ervaring delen. Regelmatig adviseren we ouders om hun kindje te gaan dragen. Dragen is niet alleen praktisch, maar het bied ook geborgenheid, troost en veiligheid.